Yayınlarımızdan haberdar olmak için bizi takip edin Takip Et Bize Yazın!

Windows 10'da KB5036979 Güncellemesi Ayarlar Uygulamasında Microsoft Hesap Bildirimleri Gösteriyor

Windows 10'da KB5036979 Güncellemesi Ayarlar Uygulamasında Microsoft Hesap Bildirimleri Gösteriyor
Microsoft , Windows Insider Programının Sürüm Önizleme Kanalına kayıtlı Windows 10 cihazları için 15 Nisan 2024'te KB5036979 (derleme 19045.4353) güncelleştirmesini yayımladı . Güvenlikle ilgili olmayan güncelleme, şirketin bir sonraki aylık sistem güncellemesi sırasında yayınlamayı planladığı bildirim sistemine yönelik çeşitli düzeltmeler, değişiklikler ve iyileştirmeler içeriyor.

Resmi duyuruya göre , Windows 10 derlemesi 19045.4353, Başlat menüsü profil menüsünde ve Ayarlar uygulamasında görünecek Microsoft hesabıyla ilgili bildirimleri sunuyor.

Ayrıca bu uçuş, bazı donanım kurulumlarında bellek verimliliğini artırır, Windows Çekirdeğindeki Savunmasız Sürücü Engelleme Listesi dosyası için değişiklikler sunar ve Windows Arama'nın genel deneyimini iyileştirir.

Ayrıca, Copilot'un düzgün çalışmasını engelleyen, çift önyüklemeli sistemler için başlatma sorunlarını gideren, kablosuz kulaklıklar, ağ iletişimi ve daha fazlası gibi sorunlar için çeşitli düzeltmeler bulacaksınız.

Windows 10 derlemesi 19045.4353 (KB5036979)'deki yenilikler


Microsoft'un Nisan 2024'te Windows 10 için önizleme olarak kullanıma sunduğu yeni değişiklikler ve düzeltmeler şunlardır:


Microsoft hesap bildirimleri


KB5036979 güncellemesine yapılan en büyük ekleme, artık Başlangıç profili menüsünde ve Ayarlar uygulamasının Ana sayfasında görünecek olan hesapla ilgili yeni bildirimlerdir. Bu bildirimler, dosyalarınızı bulutta yedeklemek ve hesabınızı kurtarmak için telefon numaranız gibi eksik bilgileri eklemek için OneDrive'ı kullanmanıza yönelik hatırlatıcılar da dahil olmak üzere, Microsoft hesabınızda gerçekleştirmeniz gerekebilecek ayrıntılar ve eylemler hakkında sizi uyaracaktır.

Bu bildirimler varsayılan olarak etkin olacaktır ancak bunları Ayarlar > Gizlilik > Genel bölümünden devre dışı bırakabilir ve Ayarlar uygulamasında "Bildirimleri bana göster" seçeneğini kapatabilirsiniz.

Windows 10'da KB5036979 Güncellemesi Ayarlar Uygulamasında Microsoft Hesap Bildirimleri Gösteriyor



Bu değişiklikler tam olarak yeni değil. Microsoft ayrıca 23H2 sürümünün kullanıma sunulmasıyla birlikte Windows 11 kullanıcılarına hesapla ilgili bildirimler de yayınladı.

Bu yaklaşımın amacı kullanıcıların dosyalarını ve hesaplarını korumalarına yardımcı olmak olsa da, şirketin kullanıcıları OneDrive'ı ve bunun sonucunda Microsoft 365 hizmetlerini kullanmaya teşvik etme yönündeki başka bir taktiği olarak da düşünülebilir. Dosyalarınızı ve kurulumunuzu korumak istiyorsanız Windows 10'da bulunan eski yedekleme özelliği ile düzenli olarak tam yedekleme gerçekleştirebilirsiniz.

Düzeltmeler ve iyileştirmeler


Bu güncelleme aynı zamanda bellek parçalılığını da geliştirir; bu da belirli donanım kurulumlarında daha iyi performans anlamına gelir.

Bazı mobil operatörlerin Ülke ve Operatör Ayarları Varlık (COSA) profillerini günceller.

Microsoft ayrıca güvenlik saldırılarına karşı savunmasız olabilecek sürücüleri engellemek için “DriverSiPolicy.p7b” dosyasında (Windows Çekirdeği Savunmasız Sürücü Engelleme Listesi) gerekli değişiklikleri yapıyor.

Windows 10 güncelleştirmesi KB5036979, yüklemeden sonra Windows Arama'yı kullanarak bir uygulamayı bulmayı kolaylaştıracak değişiklikler sunar.

Son olarak, çift önyükleme sisteminiz varsa bu sürüm, başlatma sorunlarına neden olabilecek bir sorunu giderecektir ve bu güncelleme, Copilot, kulaklıklar için Bluetooth bağlantıları, bellek sızıntıları, hipervizör korumalı kod bütünlüğü (HVCI) ve daha fazlasıyla ilgili sorunları düzeltir.

Derleme 19045.4353'ü yükleyin


Windows 10 build 19045.4353'ü indirip yüklemek istiyorsanız, cihazı Sürüm Önizleme Kanalına kaydetmeniz gerekir ve güncellemeyi Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Güncelleme bölümünden zorlayabilirsiniz , "En son güncellemeleri şu şekilde al" seçeneğini açın: kullanılabilir olur olmaz” geçiş anahtarını seçin ve “Güncellemeleri kontrol et” düğmesini tıklayın.

KB5036979'un manuel olarak indirmek için aşağıda ki linkleri güvenle kullanabilirsiniz.






Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

Bu Makaleyi Değerlendirin

Yazar

Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...
Yorum Gönder
  • A-
  • A+
Çerez Onayı
Trafiği analiz etmek, tercihlerinizi hatırlamak ve deneyiminizi optimize etmek için bu sitede çerezler sunuyoruz.
More Details
Oops!
İnternet bağlantınızda bir sorun var gibi görünüyor. Lütfen internete bağlanın ve tekrar gezinmeye başlayın.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.