Yayınlarımızdan haberdar olmak için bizi takip edin Takip Et Bize Yazın!

Görev Görüntüsü Bozuk Veya Değiştirilmiş Hata Kodu (0x80041321)

Görev Görüntüsü Bozuk Veya Değiştirilmiş Hata Kodu (0x80041321)
Görev Görüntüsü Bozuk Veya Değiştirilmiş Hata Kodu (0x80041321)

0x80041321 hatası, Görev Zamanlıyıcısı hizmetinde bir hatadır. Onunla birlikte gelen mesaj Görev resmi bozuk veya değiştirilmiş olup size bozuk bir zamanlanmış yedekleme göreviyle uğraştığınızı bildirir. Görev Zamanlayıcısı hizmeti, zamanlamadan sorumludur ve bilgileri depolamak için dosya sistemiyle çalıştığı için görevleri onsuz hazırlamaya çalışmak mümkündür. Ancak, bazı görevlerin farkına varamayabilir ve yukarıda bahsedilen mesajla sonuçlanan, karıştırılan çalışma görevlerini reddetme olasılığı yüksektir.

Böyle bir hata mesajı alırsanız Görev görüntüsü bozuktur veya 0x80041321 hata koduyla oynanmışsa , bu durumda bozuk zamanlanmış bir yedekleme göreviyle ilgilidir. Buradaki sorun, görev hizmetinin bir görevi yürütmeyi planladığında birkaç şeyi doğrulamasıdır. Herhangi bir bütünlük sorunu veya kayıt defteri bozulması bulursa, bu görevleri bozuk olarak işaretler.

Bu sorunu gidermek için kullanabileceğiniz birkaç yöntem vardır ve hepsi bir şekilde Görev Zamanlayıcısı görevini sıfırlar veya görüntüyü siler, böylece yeni, bozuk olmayan bir tane oluşturabilir ve çalışmaya devam edebilir. Aşağıda belirtilen yöntemlerden herhangi birini veya tümünü deneyebilirsiniz, bunlardan biri probleminizi çözmenize yardımcı olacaktır.

Görev görüntüsü bozuk veya değiştirilmiş (0x80041321)


Bunu düzeltmeye çalışmadan önce. Görev görüntüsü bozuk veya (0x80041321) hatasıyla oynanmış , önemli bir şeyi kontrol etmenizi öneririz. Görevin her seçeneğini kontrol ettiğinizden ve ilişkili olup olmadığını veya olmaması gereken bir dosyayı çalıştırmaya çalışıp çalışmadığını kontrol ettiğinizden emin olun. Bu hatayı düzeltmek için aşağıda ki adımları tek tek uygulayarak sorununuzu çözme ihtimaliniz vardır. Eğer sorununuz devam ediyorsa, mutlaka yorum kısmına yazmanız yeterli olacaktır.

  • Kayıt defteri düzenlemesini kullanın ve bozuk görevleri düzeltin
  • Program Anahtarlarını Silin
  • WindowsBackup dosyasını silin
  • Görevi Görev Zamanlayıcı'dan silin
  • User_Feed_Synchronization'ı yenileyin.

Yukarıda ki işlemlere başlamadan önce bilgisayar'ınızın mutlaka bir yedeğini almanızı şiddetle tavsiye ederim.

Kayıt Defteri düzenlemeyi kullanın ve bozuk görevleri düzeltin


Bu sorunu çözmenin doğru yolu, bu görevler için Kayıt Defteri düzenlemesini kullanmak ve ayrıca System32’teki bozuk görevleri düzeltmektir. TaskScheduler tarafından tetiklenen Yedekleme ile uğraştığımız için, görevler için girişlerin farklı yerlerde mevcut olduğunu bilmelisiniz.

Görev zamanlayıcısını Kayıt Defterinde bulmak için aşağıda ki adrese gidin.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Schedule\TaskCache\Tree\Microsoft\Windows\WindowsBackup

Görev Görüntüsü Bozuk Veya Değiştirilmiş Hata Kodu (0x80041321)

AutomaticBackup ve Windows Backup Monitor klasörlerindeki görevin "ID" girişindeki GUID değerini not edin.

Daha sonra, kimlikle ilişkili görev kayıt defteri girdilerini bu yerlerden kaldırın.

WindowsBackup dosyasını silin


Görev dosyasını aşağıda ki adımları takip ederek bulabilirsiniz. Bulduğunuz dosyayı "WindowsBackup" silmeniz yeterlidir.

C:\Windows\System32\Tasks\Microsoft\Windows\WindowsBackup

Windows -> System32 -> Görevler -> Microsoft -> Windows -> WindowsBackup
PRO TIP: Sorun bilgisayarınız veya dizüstü bilgisayar / dizüstü bilgisayar ile yapılmışsa, depoları tarayabilen ve bozuk ve eksik dosyaları değiştirebilen Reimage Plus Yazılımı'nı kullanmayı denemeniz gerekir. Bu, çoğu durumda, sorunun sistem bozulmasından kaynaklandığı yerlerde çalışır. Reimage Plus'ı tıklayarak buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Klasörün içinde, silmeniz gereken WindowsBackup dosyasını göreceksiniz. Ancak, silmeden önce, farklı bir konumda bir yedek alın - bu, bir şeyler yanlış giderse hala dosyaya sahip olduğunuzdan emin olun. Yedeklemeyi bitirdikten sonra dosyayı silin. Sisteminizi tekrar yedeklemeyi deneyin ve sorunun tekrar göründüğünü görün.

Yükseltilmiş bir komut istemi aracılığıyla WindowsBackup Silme


Başlat menüsünü açıp cmd yazarak yükseltilmiş bir komut istemi açabilirsiniz . Sonucu sağ tıklayın ( cmd ) ve Yönetici olarak çalıştır'ı seçin . Aşağıdaki komutla WindowsBackup'a gitmeniz gerekir:

cd% windir%\system32\tasks\Microsoft\Windows\WindowsBackup

Artık doğru klasörün içinde olduğunuza göre, dosyaları silmek için aşağıdaki komutları yazın:

del AutomaticBackup - del Windows Yedekleme Monitörü

Bununla bittiğinde, Denetim Masası'ndan Yedekleme ve Geri Yükleme Merkezi'ni açarak komut istemini kapatıp yedeklemeyi yeniden başlatmanız gerekir . Artık herhangi bir sorun olmadan bir yedekleme yapabilmelisiniz.

Görevi Görev Zamanlayıcı'dan silin


Görevin silinmesi, WindowsBackup klasöründeki dosyaların silinmesiyle hemen hemen aynı şeyi yapar, bu nedenle bu seçeneği yedekleme yöntemi olarak bilmek iyidir. Öncelikle Görev Zamanlayıcı'yı açmanız gerekir ve bunu yapmanın en kolay yolu klavyenizde Başlat tuşuna basarak Görev Zamanlayıcısı yazarak ve Enter'a basmaktır . Açılan pencerede, sola bir gezinti bölmesi görürsünüz. Gitmek için aşağıda ki yolu takip edin:

Görev Zamanlayıcı Kitaplığı -> Microsoft -> Windows -> WindowsBackup

Bu klasörün içindeyken, Otomatik Yedekleme ve Windows Yedekleme İzleyicisi görevlerini de silin. Bittiğinde, Görev Zamanlayıcısı'nı kapatın ve Yedekleme ve Geri Yükleme Merkezi'nden yedeklemeyi yeniden başlatmayı deneyin.

Program Anahtarlarını Silin


Güvenli düzenleme ve bilgisayarınızda kayıt defterini değiştiriyorsanız, bu 0x80041321 sorununa yardımcı olan başka bir yöntemdir. Her ihtimale karşı, kayıt defterini yedeklemek isteyebilirsiniz.

İlk önce, Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın . Bu, klavyenizdeki Windows ve R tuşlarına aynı anda basarak, açılan Çalıştır penceresine "regedit" yazarak ve ardından Enter tuşuna basılarak yapılır . Solda bir gezinti bölmesi göreceksiniz, aşağıdaki konuma göz atmak yolu takip edin:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Schedule

Alt anahtarları ile birlikte Program anahtarını silin. Değişikliklerinizi kaydedin ve kayıt defteri düzenleyicisinden çıkın. Artık Görev Zamanlayıcısı'nın olması gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını görmek için tekrar deneyebilirsiniz.

0x80041321 hata iletisi ortak bir görüş haline geldi, ancak korkacak bir şey yok. Çözmenize yardımcı olması için yukarıda belirtilen yöntemlerden herhangi birini kullanabilirsiniz, daha sonra Windows yedeklemenizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

User_Feed_Synchronization'ı yenileyin


Microsoft forumlarında, Kullanıcı Besleme Senkronizasyonunun etkinleştirilip devre dışı bırakıldığı, yani User_Feed_Synchronization görevinin bazen yardımcı olduğu bildirilmiştir. Başka hiçbir şey işe yaramazsa, bunu son çare olarak kullanmanızı öneririm. Görev, Edge / Internet Explorer'da RSS beslemelerini güncellemekten sorumludur.

'User_Feed_Synchronization' görevi, Internet Explorer 7 / 8'de RSS akışlarını güncelleyen görevdir. Ancak, aynı zamanda otomatik bir görev olduğu için ve Görev Zamanlayıcı ile birlikte çalıştığı için, bunu devre dışı bırakmak ve etkinleştirmek sorununuza yardımcı olabilir. Bunun için yükseltilmiş bir komut istemine ihtiyacınız olacak , Başlat -> cmd'ye tıklayın ve Yönetici Olarak Çalıştır'ı seçin . Açılan pencerede, aşağıdaki komutları yazın, her birini klavyenizde Enter tuşuna basarak takip edin:

msfeedssync devre dışı bırak - msfeedssync enable

Bu komutlar, devre dışı bırakılır ve ardından User_Feed_Synchronization görevini etkinleştirir. İşiniz bittiğinde, yükseltilmiş komut istemini kapatın ve tekrar yedeklemeyi deneyin.

Önemli bir şey olduğunu görmeyeceksiniz. Ancak, programı yeniden başlatacak ve bu da hatayı düzeltmeye yardımcı olacaktır.

Öneriler burada ve burada Microsoft'tan alınmıştır. Çözümlerden birinin sizin için işe yaradığını ve Windows Yedekleme Geri Yükleme'yi iyi bir şekilde sürdürmenize yardımcı olacağını umuyoruz.

Bütün işlemler bu kadar umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Yayınlarımızı beğeniyorsanız bizi takip etmeyi unutmayın lütfen. 😉

Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

Bu Makaleyi Değerlendirin

Yazar

Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...
Yorum Gönder
  • A-
  • A+
Çerez Onayı
Trafiği analiz etmek, tercihlerinizi hatırlamak ve deneyiminizi optimize etmek için bu sitede çerezler sunuyoruz.
More Details
Oops!
İnternet bağlantınızda bir sorun var gibi görünüyor. Lütfen internete bağlanın ve tekrar gezinmeye başlayın.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.