Yayınlarımızdan haberdar olmak için bizi takip edin Takip Et Bize Yazın!

Windows 11'de Edge Bağlantılarını Yeniden Yönlendirmeleri MSEdgeRedirect Engelleme

Windows 11'de Edge Bağlantılarını Yeniden Yönlendirmeleri MSEdgeRedirect Engelleme
MSEdgeRedirect adlı yeni bir araç, Windows 11'de başka bir tarayıcıyı sistem varsayılanı yapmanızı engellemek için Microsoft taktiklerini aşmanıza olanak tanır.

Chrome, Firefox, Brave veya başka herhangi bir tarayıcıyı varsayılan olarak yapabilmenize rağmen, Microsoft sizi Windows Arama, Haberler, Widget'lar panosu ve diğer birçok yerdekiler gibi belirli bağlantıları açmak için Microsoft Edge'i kullanmaya zorlar.

Windows 11'de Edge Bağlantılarını Yeniden Yönlendirmeleri MSEdgeRedirect Engelleme

Windows 11 için KB5008215 Güncellemesi

Brave tarayıcısı, Mozilla ve EdgeDeflector aracı bu kısıtlamayı aşmayı başardı. Ancak Microsoft, sistem özelliklerini manipüle eden geçici çözümlerin uygunsuz olduğunu ve engelleneceklerini söyleyerek hızla yanıt verdi. Yanıttan kısa bir süre sonra şirket, üçüncü taraf araçların ve tarayıcıların "microsoft-edge" bağlantılarını yeniden yönlendirmeye çalışmasını engelleyen Windows 11 için KB5008215 güncellemesini yayınladı.

MSEdgeRedirect Uygulaması

Ancak, MSEdgeRedirect adlı yeni bir araç artık blokları aşıyor ve varsayılan olarak oluşturduğunuz tarayıcıyla açmak için "microsoft-edge" protokolünü çağıran bağlantıları yeniden yönlendirmenize olanak tanıyor.

Tek uyarı, yeni sistem güncellemesi engeli aşmayı zorlaştırdığından, aracın çalışması için sürekli arka planda çalışması gerekiyor. Ayrıca aracı indirdiğinizde, sistem dosyanın kötü amaçlı olduğunu düşündüğü için onu engellemeye çalışacaktır. Çoğu durumda yönlendirmeyi doğru bir şekilde yapsa da, denemek isteyip istemediğiniz size kalmış.

Aracın, gelecekte ki Windows güncellemelerinin bunu engellemesini durdurması gereken microsoft-edge:// işleyicisini ele geçirmek yerine "Microsoft Edge" işlemlerinin komut satırı argümanlarını filtreleyip varsayılan tarayıcınıza ilettiğini" açıklıyor.

MSEDgeRedirect uygulamasını GitHub'dan indirebilirsiniz. Amaçlandığı gibi çalışması için (sistem tepsisinde) çalışıyor olması yeterlidir. Maehl ayrıca, aracın gelecekteki bir sürümünde Bing bağlantılarını kullanıcının tercih ettiği arama motoruyla değiştirmeyi planlıyor.

Bütün işlemler bu kadar umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Bizi takip etmeyi unutmayın lütfen.😉

Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

Bu Makaleyi Değerlendirin

Yazar

Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...
Yorum Gönder
  • A-
  • A+
Çerez Onayı
Trafiği analiz etmek, tercihlerinizi hatırlamak ve deneyiminizi optimize etmek için bu sitede çerezler sunuyoruz.
More Details
Oops!
İnternet bağlantınızda bir sorun var gibi görünüyor. Lütfen internete bağlanın ve tekrar gezinmeye başlayın.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.