Yayınlarımızdan haberdar olmak için bizi takip edin Takip Et Bize Yazın!

Windows 10 KB5015807 Güncellemesi Yeni Düzeltmeler ve İyileştirmeler İçeriyor

Windows 10 KB5015807 Güncellemesi Yeni Düzeltmeler ve İyileştirmeler İçeriyor
Mindows 10'un desteklenen sürümleri, bir dizi düzeltme ve iyileştirme içeren yedinci bakım güncellemesini alıyor. Microsoft şimdi Windows 10 21H2 , 21H1 ve 20H2 için KB5015807 güncellemesini bir dizi düzeltme ve iyileştirme ile indirmeye hazır hale getiriyor.

KB5015807 güncellemesi, 19042.1826 (20H2), 19043.1826 (21H1) ve 19044.1826 (21H2) oluşturmak için sürüm numarasını yükseltir ve resmi değişikliklere göre güncelleme, PowerShell ile ilgili bir yönlendirme sorununu giderir ve güvenlikle ilgili olmayan düzeltmeleri ve değişiklikleri sunar 27 Haziran'daki güncelleme önizlemesiyle daha önce mevcuttu. Bu iyileştirmelerden bazıları, yeni yazdırma ve tarama özellikleri, geliştirilmiş WinRM ve ağ iletişimi içerir ve Bulut Panosu, dokunmatik yüzey ve daha fazlasıyla ilgili sorunları giderir.

Windows 10 KB5015807 Güncellemesi Yeni Düzeltmeler ve İyileştirmeler İçeriyor


Windows 10 için KB5015807 Düzeltmelerini ve Değişikliklerini Güncelleyin


Windows 10'un bir sonraki güncellemesine gelen düzeltmeler ve iyileştirmeler şunlardır:

  • Güvenlik olayı 4262 ve WinRM olayı 91'de gelen Windows Uzaktan Yönetim (WinRM) bağlantıları için IP adresi denetimi eklendi. Ayrıca, uzak bir PowerShell bağlantısı için kaynak IP adresini ve makine adını günlüğe kaydetmede başarısız olan bir sorun düzeltildi.
  • Sunucu İleti Bloğu (SMB) yeniden yönlendiricisi (RDR) özel genel Dosya Sistemi Denetimi (FSCTL) kodu FSCTL_LMR_QUERY_INFO eklendi.
  • Aşağıdaki Yazdırma ve Tarama özelliklerini tanıttı: İlk olarak, USB üzerinden IPP desteği – Microsoft, 2018'de Windows 10 sürüm 1809'un yayınlanmasıyla birlikte ağ yazıcıları için İnternet Yazdırma Protokolü'nü (IPP) destekledi ve IPP desteğini USB yazıcılara genişletiyor. İkinci olarak, baskı desteği uygulaması (PSA) API'leri – Yazıcı üreticileri, PSA çerçevesini kullanarak yazıcı işlevlerini ve kullanıcı deneyimini genişletebilir. Üçüncüsü, IPP ve Universal Print için PIN korumalı yazdırma – Standart yazdırma diyalogları artık bir PIN kodu girmek için bir kullanıcı arayüzü içerir. eSCL Mopria Scan protokolü – Windows artık eSCL Mopria Scan protokolünü desteklemektedir. Mopria sertifikalı tarayıcı cihazlarıyla kullanılabilir.
  • Bulut Panosu hizmetini etkileyen ve belirli bir süre işlem yapılmadığında makineler arasında senkronizasyonu engelleyen bir sorun düzeltildi.
  • Peştuca dilinin dil listesinde görünmesini engelleyen bir sorun düzeltildi.
  • InternetExplorerModeEnableSavePageAs Grup İlkesi'ni etkinleştirdik. Daha fazla bilgi için bkz. Microsoft Edge Tarayıcı İlkesi Belgeleri.
  • Sağ tıklamaya (sağ tıklama bölgesi) yanıt veren dokunmatik yüzey alanını etkileyen bir sorun düzeltildi. Daha fazla bilgi için bkz. Sağ tıklama bölgesi.
  • Microsoft Kök Sertifika Programının üyesi olan Kök Sertifika Yetkililerine yönelik bazı sertifika zincirlerini etkileyen bir sorun düzeltildi. Bu sertifikalar için sertifika zinciri durumu, “Bu sertifika, sertifika yetkilisi tarafından iptal edildi” olabilir.
  • Windows Defender Uygulama Denetimi (WDAC) açıkken komut dosyalarını çalıştırdığınızda yanlış negatife neden olan bir sorun düzeltildi. Bu, 8029, 8028 veya 8037 AppLocker olaylarını, olmaması gerektiği halde günlükte görünmeleri için oluşturabilir.
  • Web tabanlı Dağıtılmış Yazma ve Sürüm Oluşturma (WebDAV) bağlantısı üzerinden Şifreli Dosya Sistemi (EFS) dosyalarının kullanılmasını engelleyen bir sorun düzeltildi.
  • Etki alanı denetleyicisinin Sistem olay günlüğüne Anahtar Dağıtım Merkezi (KDC) olay 21'i yanlış yazmasına neden olan bir sorun düzeltildi. Bu, KDC, anahtar güven senaryoları (İş için Windows Hello ve Aygıt Kimlik Doğrulaması) için kendinden imzalı bir sertifika ile İlk Kimlik Doğrulaması için Kerberos Ortak Anahtar Şifreleme (PKINIT) kimlik doğrulama isteğini başarıyla işlediğinde oluşur.
  • Yerleşik Administrators grubunu değiştirdiğinizde LocalUsersAndGroups yapılandırma hizmeti sağlayıcısı (CSP) ilkesinin başarısız olmasına neden olan bir sorun düzeltildi. Bu sorun, bir değiştirme işlemi gerçekleştirdiğinizde üyelik listesinde yerel Yönetici hesabı belirtilmemişse oluşur.
  • Hatalı biçimlendirilmiş XML girişlerinin DeviceEnroller.exe'de hataya neden olabileceği bir sorun düzeltildi. Bu, siz cihazı yeniden başlatana veya XML'i düzeltene kadar CSP'lerin cihaza teslim edilmesini engeller.
  • Harici bir güven kullanarak Microsoft NTLM kimlik doğrulamasının başarısız olmasına neden olan bir sorun düzeltildi. Bu sorun, 11 Ocak 2022 veya sonraki bir Windows güncelleştirmesini içeren bir etki alanı denetleyicisi kimlik doğrulama isteğine hizmet ettiğinde, kök etki alanında olmadığında ve Genel Katalog rolüne sahip olmadığında oluşur. Etkilenen işlemler aşağıdaki hataları kaydedebilir: Güvenlik veritabanı başlatılmadı. Etki alanı, güvenlik işlemini gerçekleştirmek için yanlış durumdaydı. 0xc00000dd (STATUS_INVALID_DOMAIN_STATE).

İçindekiler

Windows 10'un Eski Sürümleri


Ayrıca şirket, yapı numarasını 17763.3165'e çıkaran 1809 sürümü için KB5015811 güncelleştirmesini kullanıma sunuyor ve sürüm 21H2 ile aynı güvenlik düzeltmesini ve 23 Haziran'da yayınlanan önceden mevcut güvenlikle ilgili olmayan düzeltmeleri ve iyileştirmeleri içeriyor.

Ayrıca, Windows 10 1607, 14393.5246'yı oluşturmak için sürümü yükselten KB5015808 güncelleştirmesini aldı ve bu, çeşitli sorunları giderir. Son olarak, Windows 10 1507, sürümü 10240.19360 oluşturacak şekilde artıran ve bir dizi sorunu gideren KB5015832 güncellemesini alıyor.


Windows 10 için KB5015807 Güncellemesini İndirin


Güncelleme hemen kullanıma sunulur ve Sürüm Önizleme Kanalı aracılığıyla otomatik olarak indirilir ve yüklenir. Ancak, güncellemeyi her zaman "Ayarlar >>Güncelleme ve Güvenlik >>  Windows Güncelleme" 'den zorlayabilir, Güncellemeleri kontrol et düğmesini tıklayabilir ve isteğe bağlı güncellemeyi yüklemek için seçeneği kullanabilirsiniz.

Sonuç


Bu makalemizde sizler için Windows 10 KB5014666 Yeni Güncellemesi hakkında bilgilendirmeler yapmaya çalıştık. Umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Bizi takip etmeyi unutmayın lütfen.😉

Windows 10 KB5015807 Güncelleme'sini Microsoft'un güncel yasal katoloğundan indirebilirsiniz.

KB5015807.zip 728,6mb

Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

Bu Makaleyi Değerlendirin

Yazar

Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...
Yorum Gönder
  • A-
  • A+
Çerez Onayı
Trafiği analiz etmek, tercihlerinizi hatırlamak ve deneyiminizi optimize etmek için bu sitede çerezler sunuyoruz.
More Details
Oops!
İnternet bağlantınızda bir sorun var gibi görünüyor. Lütfen internete bağlanın ve tekrar gezinmeye başlayın.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.