Yayınlarımızdan haberdar olmak için bizi takip edin Takip Et Bize Yazın!

Google Chrome Sürüm 118 Yayınlandı, İşte Son Sürüm Yenilikleri

Google Chrome Sürüm 118 Yayınlandı, İşte Son Sürüm Yenilikleri
Google bugün Chrome 118 kararlı sürüm güncellemesini başlattı. Bu güncelleme 20 güvenlik açığını gideriyor ve bazı yeni özellikler ve değişiklikler getiriyor. Bu güvenlik açıklarının en ciddi olanı rastgele kod yürütülmesine izin verebilir. Bu durum kullanıcıların tarayıcılarını mümkün olan en kısa sürede güncellemelerini önemli kılmaktadır. Bu tarayıcının farklı sistemlerdeki en son güncellemeleri aşağıdaki gibidir.

  • Mac ve Linux için Chrome: 118.0.5993.70
  • Windows için Chrome: 118.0.5993.70 ve 118.0.5993.71
  • Mac için Chrome Genişletilmiş: 118.0.5993.70
  • Windows için Chrome Genişletilmiş: 118.0.5993.71
  • Android için Chrome: 118.0.5993.65


Güvenlik Açıkları


Bu kez onarılan güvenlik açıkları arasında en dikkat çeken zafiyet takip numarası ise CVE-2023-5218 oldu. Bu, Site İzolasyonunda mevcuttur ve ücretsiz bir güvenlik açığından sonra kullanılır. Kamuya açıklanan diğer güvenlik açıkları ise “orta riskli” ve “düşük riskli”dir. “tehlike” seviyesi.

Chrome 118'in en büyük özelliği Şifreli İstemci Merhaba desteğidir. Kullanıcılar web sitelerini ve hizmetleri tarayıcıda açtığında, alan adlarının ağ operatörlerine sızmasına karşı koruma sağlanır. Bu nedenle gizliliği artırır çünkü İSS'ler gibi ağ operatörleri artık kullanıcıların hangi web sitelerini ziyaret ettiğini bilemez.

Başka bir güvenlik özelliği de Chrome'da Gelişmiş Güvenli Taramayı etkinleştirmektir. Bu, Chrome Web Mağazası'ndan yüklenmeyen uzantıları uzaktan devre dışı bırakır. Başka bir geliştirilmiş Güvenli Tarama değişikliği, derin tarama işlevselliğini geliştirir. Artık Chrome 118 kullanıcılarından, Güvenli Tarama'nın bunları analiz etmesine izin vermek amacıyla arşivlenen dosyalar için bir şifre girmeleri istenebilir.

Chrome 118'deki temel özelliklerden ve güncellemelerden bazıları şunlardır:


Güvenli Tarama Koruma Düzeyi


Chrome 118'de, bazı kullanıcılar hem Güvenlik Ayarları sayfasında hem de Gizlilik Kılavuzunda Güvenli Tarama koruma düzeyini açıklayan yeni metin görecektir. Güncelleme, bir tablo ekleyerek ve kullanıcıların daha fazla bilgi edinebileceği bir yardım merkezi makalesine bağlantı vererek Gelişmiş Koruma düzeyini netleştiriyor. Yeni tablo, kullanıcıların o seçeneği seçerken diğer seçenekleri seçerken ne gibi dengeler gerektiğini anlamalarına yardımcı oluyor. Standart Koruma, Koruma Yok ve şifre güvenliği ihlali uyarıları geçişine ilişkin açıklamalar, seçenekleri daha net hale getirmek için basitleştirildi.


Chrome 118, rastgele kod yürütülmesine izin verebilecek birkaç güvenlik açığı da dahil olmak üzere 20 güvenlik açığına yönelik düzeltmeler içerir. Bu güvenlik açıklarından birinin aktif olarak istismar edilmesi, kullanıcıların tarayıcılarını güncellemelerini özellikle önemli hale getiriyordu. Bu güvenlik açıklarının ciddiyeti, tarayıcıları en son güvenlik yamalarıyla güncel tutmanın önemini vurgulamaktadır.

İçindekiler

Diğer Güncellemeler


Chrome 118, güvenlik düzeltmelerine ek olarak başka birçok güncelleme ve geliştirme de içerir. Örneğin, bazı kullanıcılar kırmızı Güvenli Tarama geçiş reklamlarında, önceki uyarı simgesinin yerini alan yeni bir tehlike simgesi de dahil olmak üzere küçük güncellemeler görecektir. Ayrıca masaüstü bilgisayarlardaki etkin olmayan sekmeleri otomatik olarak hazırda bekletme moduna alan Bellek Tasarrufu özelliğine yönelik güncellemeler de bulunmaktadır. Diğer güncellemeler, kullanıcıların bayraklar aracılığıyla açıkça etkinleştirmesi gereken, perde arkası şeylerdir.

Genel olarak bu güncelleme, kullanıcıların en kısa sürede yüklemesi gereken önemli güvenlik düzeltmelerini ve güncellemeleri içerir. Kullanıcılar tarayıcılarını güncel tutarak kendilerini en son güvenlik tehditlerine ve açıklarına karşı korumaya yardımcı olabilirler.

Sonuç


Google Chrome her daim kendini yenilemeye devam ve birçok kişinin kullanmakta olduğu tarayıcının son sürümü ile birlikte güvenlik açıklarına dair ciddi önlemler alması bir kez daha kendi alanında işinin ne kadar ciddi aldığını gözler önüne sürmüştür. 


CHROME X64 BİT İNDİRİN


Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

Bu Makaleyi Değerlendirin

Yazar

Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...
Yorum Gönder
  • A-
  • A+
Çerez Onayı
Trafiği analiz etmek, tercihlerinizi hatırlamak ve deneyiminizi optimize etmek için bu sitede çerezler sunuyoruz.
More Details
Oops!
İnternet bağlantınızda bir sorun var gibi görünüyor. Lütfen internete bağlanın ve tekrar gezinmeye başlayın.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.