Yayınlarımızdan haberdar olmak için bizi takip edin Takip Et Bize Yazın!

Windows 11'in Görev Çubuğu İçerik Menüsünde Görevi Sonlandır Nasıl Gösterilir?

Windows 11'in Görev Çubuğu İçerik Menüsünde Görevi Sonlandır Nasıl Gösterilir?
Açık uygulamalar için Windows Görev Çubuğu içerik menüsünde her zaman, çalışan bir uygulamayı hızlı bir şekilde kapatabilen Görevi Sonlandır seçeneği bulunur. Programın yanıt vermemesi durumunda kullanışlı oldu. Seçenek kaldırıldı ancak Windows'a geri dönmedi. Bu makalemizde, Windows 11'in Görev Çubuğu içerik menüsündeki Görevi sonlandır öğesini etkinleştirebileceğinizi veya gösterebileceğinizi göstereceğiz.

Aşağıda belirtildiği gibi Görev Çubuğu İçeriği menüsünde Görevi sonlandır öğesini göstermek için kullanabileceğiniz 3 farklı yöntem var, şimdi sizlere o yöntemleri anlatmaya çalışacağız.

Yöntemler:


  • Windows Ayarları aracılığıyla Görevi Sonlandır'ı etkinleştirin
  • Kayıt Defteri Düzenleyicisi aracılığıyla Görevi Sonlandırmayı Etkinleştir
  • Windows Terminali Aracılığıyla Görevi Sonlandırmayı Etkinleştir


NOT: Bu önerilerden bazılarını yürütmek için yönetici iznine ihtiyacınız olacak.



Windows Ayarları aracılığıyla Görevi Sonlandır'ı Etkinleştirin


Windows Ayarları'nı açın ve  sol bölmedeki Sistem seçeneğine tıklayın. Daha sonra sağ taraftaki Geliştiriciler için  seçeneğine tıklayın.


Windows 11'in Görev Çubuğu İçerik Menüsünde Görevi Sonlandır Nasıl Gösterilir?


Sağdaki Görevi Sonlandır  seçeneğini bulun  ve sağ tıklamayla Görev Çubuğundaki görevi sonlandırmayı etkinleştirmek için değiştirin.

İşiniz bittiğinde Windows Ayarları uygulamasını kapatın.

İşte bu kadar! Bu nedenle, görev çubuğundaki çalışan tüm uygulama simgeleri , sağ tıkladığınızda içerik menüsünde yeni bir Görevi sonlandır öğesi gösterecektir.

Windows 11'in Görev Çubuğu İçerik Menüsünde Görevi Sonlandır Nasıl Gösterilir?


Geliştiriciler için ayarlar sayfasına ulaşmanın kolay bir yolu ms-settings:developers komutunu kullanmaktır. Çalıştır iletişim kutusunu açmak için Windows tuşu + R tuşlarına basın , komutu yazın ve Geliştiriciler için sayfasını açmak için Enter tuşuna basın.

Windows 11'in Görev Çubuğu İçerik Menüsünde Görevi Sonlandır Nasıl Gösterilir?


Kayıt Defteri Düzenleyicisi aracılığıyla Görevi Sonlandır'ı Etkinleştirin


Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın ve aşağıda verilen yolu kopyalayıp yapıştırın:

      HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\TaskbarDeveloperSettings
  


Windows 11'in Görev Çubuğu İçerik Menüsünde Görevi Sonlandır Nasıl Gösterilir?

TaskbarDeveloperSettings  tuşuna çift tıklayın. DWORD (32 bit) Değerini Düzenle açılır penceresinde, Değer verisi sütununa 1  yazın ve Tamam'a basın.

Windows 11'in Görev Çubuğu İçerik Menüsünde Görevi Sonlandır Nasıl Gösterilir?


DWORD'niz yoksa  soldaki  DeveloperSettings  tuşuna sağ tıklayın ve içerik menüsünden Yeni > DWORD (32-bit) Değeri'ne tıklayın. Daha sonra bunu TaskbarEndTask olarak adlandırın.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi değerini 1 olarak ayarlayabilirsiniz ve görev çubuğundaki uygulamalara sağ tıkladığınızda Görevi sonlandır seçeneğini göreceksiniz. Özelliği devre dışı bırakmak için Değer verisini 0 olarak ayarlayabilir ve tamam tuşuna basarak değişiklikleri kaydedebilirsiniz.

Windows Terminali aracılığıyla Görevi Sonlandır'ı Etkinleştirin


Windows Terminalini kullanmak, içerik menüsüne görev çubuğu uygulamaları için Görevi sonlandır seçeneğini getirmenin başka bir yoludur. Etkinleştirmek için aşağıda verilen adımları takip edin lütfen.

Windows Terminali (Yönetici) açın, aşağıdaki komutu kopyalayıp yapıştırın ve komutu etkinleştirmek için Enter tuşuna basın.

      reg add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\TaskbarDeveloperSettings /v TaskbarEndTask /t REG_DWORD /d 1 /f
  


Windows 11'in Görev Çubuğu İçerik Menüsünde Görevi Sonlandır Nasıl Gösterilir?


Bu, görev çubuğunun uygulama simgeleri için sağ tıklama menüsündeki Görevi Sonlandır öğesinin kullanılabilir olmasını sağlayacaktır.

Etkinleştirdiğiniz komutu geri almak için aşağıdaki komutu kopyalayıp yapıştırın ve Enter tuşuna basın.

      reg add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\TaskbarDeveloperSettings /v TaskbarEndTask /t REG_DWORD /d 0 /f
  

Sonuç


Windows 11 Görev Çubuğunun yeni Görevi sonlandır özelliğinin kullanımı kolaydır ve özellikle yanıt vermeyen veya donmuş bir uygulamayı sonlandırmanız gerektiğinde zaman kazandırır. Görev Yöneticisini başlatmaya, uygulamayı bulmaya ve kapatmaya artık gerek yok. Pencereyi kapat seçeneği gibi tanıdık bağlam menüsü öğelerine hâlâ erişebileceğinizi unutmamanız çok önemlidir.

Artık herhangi bir programın Görev Çubuğu kısayol düğmesine sağ tıklamayı denerseniz içerik menüsünde yeni Görevi sonlandır seçeneği görüntülenecektir. Bu gönderi ayrıca , Görev Çubuğu içerik menüsünden Görevi sonlandır seçeneğini kaldırırsanız, daha önce bahsedilen seçeneği devre dışı bırakma talimatlarını da sağlar.

Bu makalemizde sizler için Windows 11'in Görev Çubuğu İçerik Menüsünde Görevi Sonlandır nasıl yapılır onu anlatmaya çalıştık. Umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur.

Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

Bu Makaleyi Değerlendirin

Yazar

Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...
Yorum Gönder
  • A-
  • A+
Çerez Onayı
Trafiği analiz etmek, tercihlerinizi hatırlamak ve deneyiminizi optimize etmek için bu sitede çerezler sunuyoruz.
More Details
Oops!
İnternet bağlantınızda bir sorun var gibi görünüyor. Lütfen internete bağlanın ve tekrar gezinmeye başlayın.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.